2,9K
Dacă nu fumați, beți alcool cu moderatie și aveți grijă cu utilizarea de substanțe chimice din jurul casei, s-ar putea să credeți că ați redus riscul de apariție a cancerului în mod semnificativ. Cu toate acestea, ceea ce este posibil să nu realizați este că unele dintre alimentele pe care le consumați zilnic sunt cancerigene. Acea masă pe care ai avut-o la prânz, gustarea pe care intenționezi să o faci mai târziu sau băutura pe care o bei chiar acum îți va produce această boala – cancer.
Obiceiurile nesănătoase nu sunt singurele cauze ale cancerului. Produsele alimentare prelucrate atât de mult încât sunt cancerigene. Aditivii, substanțele chimice și substanțele artificiale sunt adăugate acestor produse alimentare pentru aromatizarea și extinderea duratei lor de valabilitate – dar cu ce costuri?
Cancerul este în creștere. Numărul de cazuri de cancer la nivel mondial este de așteptat să crească la 75% până în 2030. În 2008, au existat 12,7 milioane de cazuri raportate de cancer. Pe baza tendințelor actuale, un raport privind revista Lancet Oncology previzionează că acest lucru va ajunge la 22,2 milioane de noi cazuri de cancer până în 2030.
Puteți reduce șansele dacă învățați să evitați alimentele care cauzează cancer.
Iată unul dintre cei mai răi factori –>
FRUCTELE SI LEGUMELE NE-ECOLOGICE
Produsele proaspete sunt bogate în antioxidanți.Ceea ce mulți oameni nu își dau seama este că unele dintre pesticidele utilizate pentru pulverizarea fructelor și legumelor provoacă cancer. Există cu siguranță dovezi care sugerează că expunerea la pesticide crește riscul de dezvoltare a tumorii care afectează creierul, sânul și prostata, precum și limfomul și leucemia. Unele pesticide sunt acum interzise din acest motiv, dar altele cu proprietăți cancerigene sunt încă în uz.
În fiecare an, organizaţiile pentru mediu publică o listă de produse care conțin cele mai ridicate niveluri de reziduuri de pesticide. Raportul din acest an a subliniat faptul că merele, căpșunile, piersicile, strugurii, țelina și spanacul vă oferă cele mai mari doze de pesticide. Chiar mai alarmantă este faptul că mai puțin de 21% din toate pesticidele vândute în Statele Unite au fost testate pentru efectele lor carcinogene. Restul nu au fost încă evaluate. Mai mult, 45 de pesticide aprobate pentru alimente sunt legate de cancerul la animale, ceea ce le face mai multe sanse de a provoca cancer la om.
Unele surse ar recomanda spălarea produselor înainte de a mânca, dar s-a dovedit că acestea pot conține reziduuri de pesticide chiar și după spălare și curăţare de coajă. Acest lucru se datorează faptului că unele substanțe chimice sunt rezistente și vor rămâne în alimente de mult timp. Cercetările arată că expunerea prelungită la reziduurile de pesticide găsite în fructele și legumele ne-ecologice crește riscul pentru diferite tipuri de cancer.
Dacă doriți să continuați să includeţi fructe și legume în alimentația dvs. fără a crește riscurile pentru cancer, consumaţi produse bio. Produsele bio conțin foarte puțin până la nici o urmă a acestor pesticide care cauzează cancer. De asemenea, se recomandă spălarea și curățarea ușoară a produselor ecologice înainte de consum, pentru a reduce conținutul lor de pesticide.