Home ALERGOLOGIE 8 cauze ale transpiratiilor nocturne

Medicii își aud adesea pacienții plângându-se de transpirații nocturne . Transpirațiile nocturne se referă la excesul de transpirație în timpul nopții. 

Dacă dormitorul dvs. este neobișnuit de cald puteti transpira în timpul somnului și acest lucru este normal. Transpirațiile nocturne adevărate sunt bufeuri severe care apar noaptea, care vă pot uda hainele și cearșafurile și care nu sunt legate de un mediu supraîncălzit.

Este important să rețineți că înroșirea feței (o căldură și roșeață a feței sau a corpului) poate fi greu de distins de transpirațiile nocturne adevărate.

Există multe cauze diferite ale transpirațiilor nocturne. Pentru a găsi cauza, un medic trebuie să obțină un istoric medical detaliat și să solicite diferite examinari suplimentare pentru a decide ce afecțiune este responsabilă pentru transpirațiile nocturne. Unele dintre condițiile cunoscute care pot provoca transpirații nocturne sunt:

  1. Menopauza . Bufeurile care însoțesc menopauză pot apărea noaptea și pot provoca transpirații. Aceasta este o cauză foarte frecventă a transpirațiilor nocturne la femei.
  2. Hiperhidroza idiopatică . Hiperhidroza idiopatică este o afecțiune în care organismul produce în mod cronic prea multă transpirație fără nicio cauză medicală identificabilă.
  3. Infecții . Tuberculoza este infecția cel mai frecvent asociată cu transpirațiile nocturne. Dar infecțiile bacteriene , cum ar fi endocardita (inflamația valvelor inimii ), osteomielita (inflamația oaselor) și abcesele pot provoca transpirații nocturne. Transpirațiile nocturne sunt, de asemenea, un simptom al infecției cu HIV .
  4. Cancer. Transpirațiile nocturne sunt un simptom timpuriu al unor tipuri de cancer. Cel mai frecvent tip de cancer asociat transpirațiilor nocturne este limfomul . Cu toate acestea, persoanele care au un cancer nediagnosticat prezintă frecvent și alte simptome, cum ar fi pierderea in greutate inexplicabilă și febra .
  5. Medicamente . Administrarea anumitor medicamente poate duce la transpirații nocturne. Medicamentele antidepresive sunt un tip obișnuit de medicament care poate duce la transpirații nocturne. De la 8% la 22% dintre persoanele care iau medicamente antidepresive au transpirații nocturne. Alte medicamente psihiatrice au fost, de asemenea, asociate cu transpirații nocturne. Medicamentele luate pentru scăderea febrei, cum ar fi aspirina și acetaminofenul , pot duce uneori la transpirație. Multe alte medicamente pot provoca transpirații nocturne sau înroșirea feței.
  6. Hipoglicemie . Scăderea zahărului din sânge poate cauza transpirații. Persoanele care iau insulină sau medicamente pe cale orală pentru diabet pot avea hipoglicemie noaptea, care este însoțită de transpirație.
  7. Tulburări hormonale . Transpirația sau înroșirea feței pot fi observate cu mai multe tulburări hormonale, inclusiv feocromocitom, sindrom carcinoid și hipertiroidism .
  8. Condiții neurologice . Mai puțin frecvent, afecțiunile neurologice, inclusiv disreflexia autonomă, siringomielia posttraumatică, accidentul vascular cerebral și neuropatia autonomă pot provoca transpirații crescute și pot duce la transpirații nocturne.

Dacă dorești să faci o programare este foarte simplu. Sună la numerele de telefon afișate mai jos, trimite un email sau prezintă-te direct la adresa afișată.

  • Telefon: 0240532049  0745163026  0740045963
  • Adresa: strada Slt. Gavrilov Corneliu, nr. 170, bloc A4, sc. B, parter, Tulcea, ROMANIA
  • Email:prontodiagnostic@yahoo.com

You may also like

Leave a Comment