Home NUTRIŢIE 9 ierburi și condimente delicioase cu beneficii de sănătate puternice

9 ierburi și condimente delicioase cu beneficii de sănătate puternice

by Pronto Diagnostic
3 comments

Folosirea ierburilor și mirodeniilor a fost incredibil de importantă în istorie.

Știința modernă a demonstrat acum că multe dintre ele au într-adevăr beneficii remarcabile pentru sănătate.

Iată 9 dintre cele mai sănătoase plante și condimente din lume, susținute de cercetare.

1. Scorțișoara scade nivelul de zahăr din sânge și are un efect anti-diabetic puternic

Scorțișoara este un condiment popular, găsit în tot felul de rețete și produse de panificație.

Acesta conține un compus numit cinamaldehidă, care este responsabil pentru proprietățile medicinale ale scorțișoarei.

Scorțișoara are o activitate antioxidantă puternică, contribuie la combaterea inflamației și la scăderea colesterolului și a trigliceridelor în sânge.

Dar, cazul în care efectul  scorțișoarei este nemaipomenit se referă la efectele sale asupra nivelurilor de zahăr din sânge.

Scorțișoara poate scădea zahărul din sânge prin mai multe mecanisme, inclusiv prin încetinirea asimilării carbohidraţilor  în tractul digestiv precum și prin îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Studiile au arătat că scorțișoara poate scădea concentrațiile de zahăr din sânge cu 10-29% la pacienții diabetici, ceea ce reprezintă o cantitate semnificativă. Doza efectivă este de obicei 0,5-2 lingurițe de scorțișoară pe zi, sau 1-6 grame.

2. Salvia poate îmbunătăți funcția creierului și memoria

Salvia  își preia numele din termenul latin Salvere, ceea ce înseamnă „a salva”.

A avut un renume puternic pentru proprietățile sale vindecătoare în timpul evului mediu și a fost folosită chiar și pentru a preveni ciuma.

Cercetările actuale indică faptul că salvial ar putea să îmbunătățească funcția creierului și memoria, în special la persoanele cu boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este însoțită de o scădere a nivelului de acetilcolină, un neurotransmiţător chimic în creier. Salvia inhibă scăderea acetilcolinei.

Într-un studiu de 42 de luni pe 42 de persoane cu diagnosticate cu boala Alzheimer(|de niveluri ușoară până la moderată), s-a demonstrat că extractul de salvie produce îmbunătățiri semnificative ale funcției creierului.

Alte studii au arătat, de asemenea, că salvia poate îmbunătăți funcția  memoriei la cei sănătoși, atât tineri cât și bătrâni.

3. Menta ușurează durerea în sindromul intestinului iritabil și poate reduce greața

Menta are o lungă istorie  de utilizare în medicina populară și ]n aromoterapie.

Ca și în cazul multor ierburi, componenta uleioasă conține substanțele responsabile de efectele asupra sănătății.

Multe studii au arătat că uleiul de mentă poate îmbunătăți managementul durerii în sindromul intestinului iritabil.

Se pare că funcționează prin relaxarea mușchilor netezi din colon, care ameliorează durerea trăită în timpul mișcărilor intestinale. De asemenea, ajută la reducerea balonării abdominale , care este un simptom digestiv comun.

Există, de asemenea, unele studii care arată că menta în aromoterapie poate ajuta în lupta împotriva grețurilor.

Într-un studiu la care au participat peste 1.100 de femei, aromoterapia cu extracte de mentă a determinat scăderi semnificative ale grețurilor. De asemenea, s-a demonstrat că reduce greața după operație și nașteri.

4. Turmericul conține curcumina, o substanță cu efecte puternice antiinflamatorii

Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular şi apreciat în subcontinentul indian. Este întrebuinţat în alimentatie de peste 4000 de ani.

Conține mai mulți compuși cu proprietăți medicinale, cea mai importantă fiind curcumina.

Curcumina este un antioxidant remarcabil de puternic, ajutând la combaterea daunelor oxidative și la stimularea propriilor enzime antioxidante.

Acest lucru este important, deoarece daunele oxidative sunt considerate a fi unul dintre mecanismele-cheie din spatele îmbătrânirii și a multor boli.

Curcumina este, de asemenea, puternic antiinflamatoare, până la punctul în care se potrivește cu eficacitatea unor medicamente antiinflamatorii.

Având în vedere că inflamația pe termen lung, joacă un rol major în aproape toate bolile cronice occidentale, nu este surprinzător să vedem că curcumina este legată de o varietate de beneficii pentru sănătate.

Studiile sugerează că această plantă poate îmbunătăți funcția creierului, poate lupta împotriva Alzheimerului, poate reduce riscul bolilor de inimă și a cancerului și poate ameliora artrita.

5. Busuiocul ajută la combaterea infecțiilor și stimulează imunitatea

Studiile arată că busuiocul poate inhiba creșterea unei game de bacterii, drojdii și mucegaiuri.

Un mic studiu a constatat, de asemenea, că poate stimula funcția sistemului imunitar prin creșterea anumitor celule imune în sânge.

Busuiocul este, de asemenea, legat de reducerea nivelului zahărului din sânge înainte și după masă, precum și în tratarea anxietății și depresiei legate de anxietate.

6. Piperul Cayenne conține capsaicină, care ajută la reducerea apetitului și poate avea proprietăți anti-cancer

Ardeiul Cayenne este un tip de ardei iute folosit pentru a pregăti feluri de mâncare picante.

Ingredientul activ din aceasta se numește capsaicină, care s-a dovedit în multe că reduce apetitul și crește arderea grăsimilor în multe studii.

Din acest motiv, este un ingredient comun în multe suplimente de pierdere în greutate.

Un studiu a constatat că adăugarea a 1 gram de ardei roșu la mese a redus pofta de mâncare și creșterea arsurilor grase la persoanele care nu au consumat în mod regulat ardei .

Cu toate acestea, nu a existat nici un efect asupra persoanelor care erau obișnuiți să mănânce alimente picante, indicând faptul că se poate dezvolta o toleranță la efecte.

Unele studii pe animale au descoperit, de asemenea,ca capsaicina combate anumite forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, ficat și cancerul de prostată.

7. Ghimbirul poate trata greața și are proprietăți antiinflamatorii

Ghimbirul este un condiment popular folosit în mai multe forme de medicină alternativă.

Studiile au arătat în mod constant că un gram sau mai mult de ghimbir poate trata cu succes greața.

Aceasta include greața cauzată de boala de dimineață, chimioterapie și boală maritimă.

Ghimbirul  pare să aibă proprietăți antiinflamatorii puternice și poate ajuta la gestionarea durerii.

Un studiu la subiecții cu risc de cancer de colon a constatat că 2 grame de extract de ghimbir pe zi au diminuat markerii pentru inflamația colonului în același mod ca și aspirina.

Alte cercetări au constatat că un amestec de ghimbir, scorțișoară, mastic și ulei de susan a scăzut durerea și rigiditatea trăită de cei cu osteoartrită. Ea a avut o eficacitate similară cu tratamentul cu aspirină sau ibuprofen.

8. Rozmarinul poate ajuta la prevenirea alergiilor și a congestiei nazale

Ingredientul activ din rozmarin se numește acid rosmarinic.

Această substanță suprimă răspunsurile alergice și congestia nazală.

Într-un studiu cu 29 de indivizi, atât dozele de 50 mg cât și 200 mg de acid rosmarinic au demonstrat că suprimă simptomele alergice.

Numărul celulelor imune din mucusul nazal a scăzut, de asemenea, cu congestie redusă.

9. Usturoiul poate lupta împotriva bolii și poate îmbunătăți sănătatea inimii

De-a lungul istoriei antice, principala utilizare a usturoiului a fost pentru proprietățile sale medicinale.

Acum știm că majoritatea acestor efecte asupra sănătății se datorează unui compus numit allicin, care este, de asemenea, responsabil pentru mirosul distinct al usturoiului.

Suplimentele de usturoi sunt bine cunoscute pentru combaterea bolii, inclusiv a racelii comune.

Dacă răciţi frecvent, adăugarea de usturoi în dieta dvs. ar putea fi extrem de utilă.

Există, de asemenea, dovezi convingătoare pentru efecte benefice asupra sănătății inimii.

Pentru cei cu colesterol ridicat, suplimentarea cu usturoi pare să reducă colesterolul total și / sau LDL cu aproximativ 10-15%.

Studiile ştiiţifice au arătat, de asemenea, că suplimentele de usturoi provoacă scăderi semnificative ale tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută.

 

You may also like

3 comments

coco75 10 octombrie 2017 - 8:07 am

love this! cred in chestii de felul asta!

Reply
lovechoco 1 septembrie 2017 - 8:05 am

Ce ziceti de combinatia de ciocolata si condimente este printre cea mai apreciate de ciocolatieri. Ciocolata cu piper este un clasic in sud-vest, care poate surprinde papilele gustative si ale unui amator. Pepper Ciocolata este, de asemenea, din ce in ce mai frecventa, desi este, la inceput, degustatorii sa fie rezervati. Dar, apar condimente noi, cu gusturi mai putin puternice. Astfel, vom gasi combinatia ciocolata cu ghimbir, foarte populara , in special printre australienii. Ciocolata cu chimen este, de asemenea din ce in ce mai usor de gasit … sau de facut!

Reply
nomorepain 1 noiembrie 2017 - 8:06 am

de acord!

Reply

Leave a Comment